Kde pečie tradícia

Pagáč

Tradičný škvarkový prekladaný pagáčik, ktorý vás svojou vôňou a chuťou presunie do vášho detstva a vy zrazu opäť ako dieťa sedíte v kuchynke vašej starej mamy a nasávate vôňu a atmosféru úprimnej materskej lásky. A keď opäť otvoríte oči, prekvapí vás ozvena chuti čerstvých oškvarkov vo vašom hrdle a vy jednoducho musíte siahnuť po ďalšom kúsku.

Tyčinka Paggy

Úžasná kombinácia chuti škvarkového cesta a príjemnej sladkokyslej chuti slivkového lekváru. Kto neochutnal, ten nepochopí.

Pagáčová ruža

Kombinácia škvarkového cesta a slivkového lekváru v podobe elegantnej voňavej ružičky.

Závin

Do zlatista upečený chrumkavý závin plnený až po okraj makovou, orechovou alebo kakaovou plnkou, ktorej chuť je rokmi pokusov a omylov vyladená k dokonalosti.

Perec

Tradičný gemerský svadobný koláč s hrozienkami. Koláč ktorý by nemal chýbať na žiadnom svadobnom stole. Jeho cesto je ľahké ako teplý jarný vánok a pripravíte z neho úžasné raňajky aj pre skutočne obrovskú rodinu.

Beräc

Tradičný koláč pôvodom z Gemerskej Polomy, ktorý v sebe kombinuje niekoľko úžasných chutí. Koláč sa skladá z troch navzájom poprepletaných prameňov cesta. Prvé cesto je ľahučké ako vánok, okrášlené a ochutené hrozienkami, druhé cesto je plnené sladučkou makovou plnkou a tretie cesto obsahuje úžasnú orechovú náplň. Kombinácia týchto troch chutí v jednom koláči ponúka skutočne nevšedný kulinársky ale aj vizuálny zážitok.

Babkine rožky

Plnený rožtek, ktorý v sebe spája chuť krehkého sladučkého cesta a úžasnej plnky makovej, orechovej, alebo slivkovej. Jeho vanilková vôňa naplní a zahreje celý váš príbytok.